Til hovedinnhold

Ikke tøm medisinskapet for Ukraina

Publisert:

|

Oppdatert:

Endringer

Mange ønsker nå å hjelpe ukrainere som lider, også med legemidler. Legemiddelverket oppfordrer til å bidra via humanitære organisasjoner med erfaring og ekspertise.

Det pågår mange initiativ og er stor aktivitet for tiden, også for å donere legemidler. Norge donerer både medisinsk utstyr og en rekke sentrale legemidler som ukrainske myndigheter har meldt behov for.

- Det er forståelig og fint at folk ønsker å hjelpe, men å tømme sitt eget medisinskap er ikke den beste måten. Gavesendinger av legemidler bør helst kanaliseres gjennom større organisasjoner med erfaring og ekspertise, sier direktør i Legemiddelverket Audun Hågå.

Ved donasjon og forsendelse av legemidler er det viktig å sikre at legemidlene er av god kvalitet, også når de ankommer mottaker, og at de blir håndtert på en forsvarlig måte, både underveis og videre etter mottak.

- Ved å bruke erfarne organisasjoner har vi større sikkerhet for at legemidlene tas hånd om på en forsvarlig måte både i giver- og mottakerland og kommer til nytte hos dem som trenger dem, sier Hågå.

Les mer på regjeringen.no

Se flere nyheter